lauantai 6. heinäkuuta 2013

Paahtopaistia, perunaa ja bataattia marinadilla...

Poikaselta ei herunut kyllä minkään sortin armoa tälle ns. ekalle loma-aamulle, kun sain silmäni auki, niin tunti siitä ja oltiin jo Touhutalolla! No, kivaa oli ja minunkin keskeneräinen Skappel edistyi.

Päivän aterian valmistus alkoi jo eilen. Tämä on helppo ja maistuva kattaus, jonka valmistukseen kokonaisuudessaan tarvitaan vuorokausi.

Paista 1kg naudan paahtopaistia uunissa 100 asteen lämmössä 65 asteeseen paistomittarin avulla. Valmista sillä välin lihalle marinadi:  1dl makeaa soijaa, 3rlk balsamiviinietikkaa, ripaus suolaa ja mustapippuria, 0,2dl ruokosokeria, tuoretta rosmariinia ja timjamia sekä 1 murskattu valkosipulin kynsi. Lisää marinadi kypsyneen lihan kanssa pussiin ja jääkaappiin maustumaan vähintään vuorokaudeksi. Leikkaa ennen tarjoilua ohuiksi siivuiksi.

Sinappi-majoneesi: 1munan keltuainen, 1/2dl sinappia, 2dl öljyä, 2rkl hunajaa. Valmista majoneesi sauvasekoittimella. Sekoita keltuainen ja sinappi. Lisää öljy joukkoon todella ohuina noroina, mausta lopuksi hunajalla. Laita jääkaappiin tasaantumaan ennen tarjoilua.

Peruna-bataatit: Viipaloi raa'at perunat puolen sentin viipaleiksi kuorineen. Marinoi öljyllä, balsamicolla, hunajalla, suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Keitä bataatti kypsäksi, soseuta ja mausta suolalla ja hunajalla. Vatkaa vaahdoksi yksi munan valkuainen ja lisää bataattisoseen joukkoon. Lisää vielä joukkoon murustettua tuoretta vuohenjuustoa.

Paista marinoituja peruna-lantteja uunissa 200astetta ja 15minuuttia. Pursota pintaan bataattisose ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.





2 kommenttia:

  1. Tänne on tullut ihan uskomaton määrä kaikkia ihanuuksia sillä välin kun olin vaan hiukkasen muilla mailla :) ihanasti aseteltu esille tämäkin ruoka, nam. Voi vaan kuvitella maun.

    VastaaPoista