tiistai 23. heinäkuuta 2013

Pitaleipää - lihalla, kasviksilla ja juustokastikkeella...

Nämä jokseenkin perinteiset fastwoodit ovat aivan loistavia herkkuja tyyliin - homeMADE.

Pitaleivät 8kpl: 2dl vettä, 1pss kuivahiivaa, 1/2tl suolaa, 2rkl öljyä ja 5dl vehnäjauhoja. Sekoita hiiva reilusti yli kädenlämpöiseen veteen (42astetta), lisää suola ja öljy sekä jauhot. Anna kohota tuplaten. Leivo taikinasta 8kpl pitoja noin 1/2centin vahvuisia lättyjä. Jaa parille pellille. Anna kohota reilusti ja paista 250astetta ja noin 6minuuttia. Paiston jälkeen laita liinan alle.

Lihatäyte: 250g poroa, 250g possua, paprika, punasipuli ja yksikyntinen valkosipuli. Paista poro ja possu kypsäksi, lisää sipulit ja paprika leikattuna joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.

Juustokastike: 11/2dl mustapekka-kermaa, 21/2dl maitoa, 11/2dl raastettua juustoa, voita, vehnäjauhoa, suolaa ja hunajaa. Sulata noin 3rkl voita ja kuullota siinä saman verran jauhoja - älä kuitenkaan ruskista. Lisää joukkoon kerma-maito vähitellen ja sekoita koko ajan. Kun seos on tasaista, lisää juusto ja mausta.

Lisäksi kasviksia sekä DIPPIÄ, joka löytyy täältä KLIK




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti