lauantai 20. heinäkuuta 2013

Riivittyä lampaanviulua ja lämmintä kanttarelli-perunasalaattia...

Soppelia kotimättö-ruokaa näillä Heinäkuun helteillä! Ruoan, joka syntyy pitkälläkin viiveellä, ei tarvitse olla aina mitään liian fiiniä pönötysruokaa. Tämä ei tosin synny vartissa, mutta suosittelen lämmöllä. Tämä ateria valmistuu muiden puuhdetoimien lomassa. Meillä tämä syntyi tänään sillä aikaa, kun siivosin kotosalla ja isäntä kävi uuvuttamassa koirat rannalla. Tämän reseptin suurin homma oli reseptin kirjoitus mustaa valkoiselle :)

Lampaanviulu (kilon pala): rosmariinia, 1kpl yksikyntistä valkosipulia, suolaa, valkopippuria, voita. Pistele terävällä veitsellä lampaaseen koloja, upota koloihin rosmariinia ja valkosipuli-viipaleet. Hiero viulun pintaan suolaa ja kevyesti valkopippuria. Laita ainakin yöksi jääkaappiin maustumaan. Anna olla huoneenlämmössä pari tuntia ennen kypsennystä.

Viipaloi paistiastian pohjalle sipulia ja valkosipulia. Valele viulu sulalla voilla ja laita uuniin vartiksi 200 asteeseen ja sen jälkeen pudota lämpö 150astetta, kypsennä niin kauan kun paistomittari näyttää 75 astetta. Voitele muutaman kerran voisulalla kypsymisen aikana.

Lämmin kanttarelli-perunasalaatti: 10kpl keitettyjä perunoita, vajaa 3dl tuoreita kanttarelleja, 1 punasipuli ja 1/2dl silputtua ruhosipulia. Marinadiin loraus öljyä, balsamicoa, suolaa ja hunajaa. Loppuhöyste 1/2 dl Creme bonjour kanttarellia ja 2rkl ranskankermaa. Paista kanttarellit ja sipuli pannulla, lisää paistos kuorittujen ja kuutioitujen perunoiden joukkoon. Kääntele joukkoon öljymarinadi ja laita jääkaappiin maustumaan. Ennen tarjoilua lämmitä hässäkkä pannulla ja lisää joukkoon kanttarelli Creme-seos.

Punaviinikastike kermalla: 3dl vettä, lihaliemi-kuutio, 1dl punaviiniä, 1sipuli silputtuna ja noin 1/4tl kuivaa rosmariinia. Keitä niin kauan kuin noin puolet on jäljellä. Lisää joukkoon norottaen 1dl kermaa, johon on sekoitettu joko 1rkl vehnäjauhoja tai saman verran maizenaa. Anna valmistua vielä noin 5-10minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti