lauantai 13. heinäkuuta 2013

Marengit kermalikööri-kreemilla...

Tämä herkku syntyi itseasiassa huomisen jälkkärin sivutuotteena. Itse päätuote tarvitsi keltuaisia ja taas kerran jäi jäljelle valkuaiset, joista piti taikoa jotain.

Marenki: 3 valkuaista, 2dl sokeria ja 1tl etikkaa. Vatkaa paksuksi vaahdoksi ainekset. Pursota parin sentin lanteiksi. Paista 100 astetta ja noin 2 tuntia. Riittää pariin pellilliseen.

Täyte: 100g voita, 2dl tomusokeria, 2rkl kaakaojauhetta ja noin 3rkl kermalikööriä. Vatkaa ainekset tasaiseksi massaksi.

Täytä ja säilytä kylmässä.

4 kommenttia:

  1. Ihana ohje, ostin reissusta hiukan vastaavia, missä tuo päällinen oli vielä tehty eri värisill väreillä, oli tarkoitus koittaa samanlaisia, mutta vielä en ole kerennyt :) nuo yksiväriset ovat kyllä tyylikkäämpiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen niin monta settiä taikonut kaikkea pinksua, joten päädyin tähän värittömyyteen vaihteeksi :)

      Poista
  2. Hei! Löysin sivuiltasi nämä eronomaiset marengit! Olen tehnyt niitä muutaman kerran viimeisen kuukauden aikana sekä täytteellä että ilman. Minulla oli vaniljalikööriä ja se sopi myös täytteeseen hyvin. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja ja mukava kuulla, että resepti on ollut mieluinen :)

      Poista