sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Friteerattu jättisipuli-kukka dipillä - Jenkkinamia...

Tätä syntyi tänään - isännän makumuisto kuukausien mittaisilta Jenkkireissuilta....varsin namia :)

Resepti riittää kahteen suureen sipuliin eli tarvitaan 2kpl jättisuuria sipuleita. Leikkaa hattu pois varren päästä. Siivuta sipulit 8-16 osaan niin, että kanta pysyy ehjänä.

Jauhoseos frittiä varten: 5dl vehnäjauhoja, 1tl cayannea, 2rkl paprikajauhetta, 1/2tl timjamia, 1/2tl oreganoa, 1/2tl jauhettua kuminaa, 1/2tl mustapippuria ja suolaa.
Muna-maito: 2 munaa ja 21/2dl punaista maitoa.
Liota sipuli muna-maidossa, sen jälkeen jauhoseoksessa, taas muna-maidossa ja vielä kerran jauhoseoksessa.
Paista noin 3:ssa litrassa öljyä, jonka lämpö 175 astetta ja paistoaika vajaat 2 minuuttia.

Dippi: 4rkl majoneesia, 4rkl ranskankermaa, 2tl ketsuppia, 1tl Worcester-kastiketta, 2rkl raastettua tuoretta piparjuurta, 1/2tl paprikajauhetta, ripaus cayannea, mustapippuria ja suolaa.

Näitä söimme hunaja-Hickory maustettujen Ribsien kanssa. Valele possun kylkipalat Hickorylla, paista ekat 30minuuttia 250astetta, lisää vuoan pohjalle kiehuvaa vettä, pudota lämpö 130 astetta ja paistoaikaa 2tuntia.





2 kommenttia:

  1. Tämä oli suber hyvää!!

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kokeilla!
    Mietin vain, että kuinkahan tuo friteeraaminen onnistuu gluteenittomana :-/..

    VastaaPoista