sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Täytetyt paprikat...

Tänään on ollut sateinen päivä, tosin tarpeeseen on tullut sekin. Ensimmäinen lomaviikko on tullut vietettyä kotosalla. Mulla on viikon aikana ehtinyt itämään yksi jos toinenkin ajatus, tosin tällä kertaa kodinlaittoa ajatellen....saa nähdä yltääkö ajatukset toteutuksen tasolle.

Täytetyt paprikat (täyte riittää 6:lle): 6 paprikaa, 2dl risottoriisiä, öljyä, 1/2dl valkoviiniä, 4dl vettä, 1/2 kasvisliemikuutiota, reilut 1dl mustapekka kermaa, 350g kanasuikaleita, 1 sipuli, 2dl fetaa, 2dl kuutioitua vaaleaa leipää, 2tl kuivattua basilikaa, puolikkaan limen mehu, hunajaa, suolaa, mustapippuria ja mozzarellaa raastettuna.

Kuullota riisi öljyssä, lisää viini ja anna kiehahtaa. Laita mukaan vesi ja kasvisliemikuution puolikas, anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes neste on imeytynyt, mennen tullen sekoitellen. Lisää mustapekka kerma ja anna senkin imeytyä.

Paista pannulla kanaviipaleet ja sipuli. Leikkaa paprikoista hatut pois ja puhdista sisusta.

Sekoita lopuksi kaikki täytteen ainekset ja täytä paprikat. Ripottele pintaan juustoraaste. Paista alimmalla uunin tasolla ensimmäiset 10 minuuttia 225 astetta ja seuraava vartti 170astetta.


2 kommenttia:

  1. Mun täytetty paprika ohje on odottanut keväästä saakka vuoroaa, mutta jostain syystä se aina putoilee jonon hännille :) näyttää kyllä niin ihanalta että pitää kaivaa ohje esiin ja tehdä vertaileva tutkimus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en lämmennyt tälle, ennen kuin ideat olivat taas hukkateillä! Tuhtia ja täyttävää tuli...jopa miehiseen makuun.

      Poista