torstai 11. heinäkuuta 2013

Kesäinen jogurttikakku...

Tämä on muuten sellainen pläjäys, jonka voi taikoa melko monista aineksista eri variaatioin. No, tuon kuvan nro 2 tarina.....kakku perheen nuoren miehen jäljiltä <3 Ruoan äärellä tärkeintä on se, että se edes jollekin maistuu, kaikki liiallinen pönöttäminen on täysin tarpeetonta :D

Pohja: 2dl ruishiutaleita, 30g voita ja 1/2 dl sokeria. Paahda ruishiutaleiden pintaan hieman väriä kuivalla pannulla, mutta älä polta! Siirrä pannu sivuun ja lisää voi sekä sokeri. Sekoita tasaiseksi ja muotoile pohjaksi irtopohjavuokaan. Laita odottamaan kylmään.

Täyte: 1prk Flora Vanillaa, 5dl jogurttia (itse käytin maustamatonta luonnonjogurttia sekä kuningatarjogurttia), 3dl mansikkaa, sokeria, vaniljasokeria, puolikkaan limen mehu sekä 9 liivatelehteä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen, vaahdota Flora Vanilla ja soseuta mansikat sauvasekoittimella. Sekoita keskenään jogurtti, vanillavaahto, mansikkasose ja mausteet. Kiehauta pikku tilkka vettä ja lisää joukkoon "puristetut" liivatteet, lisää täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin jäähtymään, mielellään seuraavaan päivään.

Kiille kakun pintaan: sokeroitua punaherukkamehua 2dl ja 3 liivatelehteä. Valmista taas liivatteet ohjeen mukaan ja lisää mehuun. Kaada hyytyneen kakun pintaan, anna taas kerran jäähtyä.

Kakun pinnalla sulatettua suklaata - soirotettuna.



2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku!

    Jos kiinnostaa, mun blogia voi vilkaista osoitteessa http://krissun-blogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ilman muuta käväisin....samaa mieltä mm.tuosta taivaansinestä :)

      Poista