maanantai 22. heinäkuuta 2013

Ruokaisat lehtitaikina-nyytit...

Tämä on aivan loistava tapa taikoa ateria kaapin antimista. Täytteen voi taas kerran tehdä kaikesta, mikä maistuu ja kylkiäiseksi salaatti.

Tarvitaan 1pkt lehtitaikinaa. Anna levyjen sulaa ja leikkaa ne kahtia. Kauli jokaista neliötä hieman ja asettele esim. Silikoniseen muffini-vuokaan. Taikinan reunat saavat jäädä yli, näin näistä tulee kivempia.

Täyte tällä kertaa: noin 3dl kypsää lammasta kuutioituna, 3dl kanttarelleja, 1 sipuli, voita, 1prk kanttarelli Creme Bonjouria, 3 munaa, reilu 1dl mozzarella raastetta, mustapippuria ja suolaa. Sekä nyyttien pinnalle vuohenjuustoa ja tuoreita viikuna-viipaleita.

Paista voissa kanttarellit ja silputtu sipuli, lisää kuutioidun lampaan joukkoon. Laita mukaan Creme Bonjour, munat ja juusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa täyte lehtitaikina-nyytteihin, laita pinnalle siivu vuohenjuustoa ja sen pinnalle viikuna-viipale. Paista 200 astetta ja noin 25minuuttia.

Tarjoa kera salaatin.



1 kommentti:

  1. Hio hei ja täälläkin leikitty lehtitaikinalla, niin meilläkin :) tosin makealla sellaisella, nämä suolaiset palat näyttävät kyllä sangen herkullisilta.

    VastaaPoista