keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Lihapullat - mitä pienempiä sen parempia.

Mitä siis koolla on väliä? No, onhan sillä. Pienissä lihapullissa on enemmän tiristynyttä pintaa sisukseen nähden ja tällä on melko paljon vaikutusta lopputuloksen makuun.

Meillä ei tehdä lihapullia kuin yhdellä reseptillä, joka on uponnut jo yhdet 20 vuotta. Tänäänkin perheen miehet olivat sitä mieltä, että mahtavaa, kun on kotiruokaa? Kysyin, että mitäs muuta meillä sitten muuten on? ....no, sitä :) Eivät lihapullat ole turhaan vuosi toisensa jälkeen myös koululaisten suosiossa - hyvää ja maistuvaa perusruokaa.

Lihapullat: 800g jauhelihaa (puolet nautaa /puolet possua), 1prk kermaviiliä, 1muna, 1/2dl korppujauhoja ja 1pss sipulikeitto-aineksia. Sekoita kermaviili, muna, korppujauho ja pussillinen sipulikeitto-aineksia keskenään, anna turvota hetken. Lisää jauheliha ja vaivaa taikina tasaiseksi.

Pyöritä pulliksi ja tosiaan, mitä pienempiä sen parempia. Paista pannulla voissa hyvä väri pintaan kauttaaltaan. Loppukypsennyksen voi suorittaa uunissakin ajan säästämiseksi, 180 astetta ja aikaa jotain 10-20 minuutin väliltä.

2 kommenttia:

  1. Tuolla vähän vastaavalla ohjeella meilläkin on tehty vuosikausia, mutta mutta, meillä on kilpaileva ohje joka on ihan eri tyylinen enempi coctail-lihapulla ja siitä onkin tullut suosikki, laitan ohjeen blogiin kunhan saan aikaiseksi, kannatta koittaa ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Aina on mukava saada jotain uutta ruokarintamalle :)

      Poista