perjantai 19. heinäkuuta 2013

Valkosuklaa-tuorejuustokakku limellä...

Perjantai on jotenkin päivistä parhain, silloinkin vaikka on lomalla. Tämän kakun inspiroiduin tekemään halusta testata tuota suklaakoristetta ja jotta siitä tuli oikean kokoinen tarvittiin hieman matikkaa! Halkaisija x pii = ympyrän kehä ;)

Valkosuklaa-tuorejuustokakku limellä

Pohja: 150g kaurakeksiä ja 50g voita. Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte: 200g ranskankermaa, 1prk vaahtoutuvaa Vanillaa, 200g maustamatonta tuorejuustoa, 260g valkosuklaata, 5 liivatetta, pieni tilkka vettä. Vatkaa Vanilla vaahdoksi, lisää ranskankerma ja tuorejuusto. Vatkaa koostumuksesta tasainen. Lisää sulatettu valkosuklaa ja lopuksi liivatteet purkin ohjeistuksen mukaan. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin valmistumaan yön yli tai ainakin useammaksi tunniksi.

Lime-kiille pintaan: 3limeä, 1/2dl sokeria, 11/2dl vettä, 3 liivatetta ja vihreää elintarvikeväriä. Purista kattilaan limemehut, lisää sokeria ja vesi. Anna kiehahtaa sokeri sulaksi ja lisää joukkoon lionneet liivatteet. Lopuksi loraus vihreää väriä. Anna jäähtyä hetken, ennen kuin kaadat kakun pintaan. Ja taas jääkaappiin valmistumaan.




4 kommenttia: