tiistai 30. heinäkuuta 2013

Lime-marenkipiirakka

Perheen miehet lähti jenkkifudis-treeneihin, joten sain hetken siunaaman rauhan taikoa jotain -  äkkinälkäisille, mutta jo ruoan syöneille.

Makea murotaikinapohja: 2,5dl vehnäjauhoja, ripaus suolaa, 75g voita, 2keltuaista, 1rkl vettä ja 1/2dl sokeria. Sekoita ainekset keskenään joko kulhossa tai tasolla. Vaivaa tasaiseksi ja laita jääkaappiin tasaantumaan. Painele sormin tai kauli taikina noin 20cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun vuokaan. Esipaista 200 astetta ja noin 20 minuuttia.

Limetäyte: 3rkl maizenaa, reilu 1dl sokeria, puolikas vaniljatanko, 11/2dl vettä, 1limen raastettu kuori ja mehu, 25g voita ja 2 munan keltuaista. Halkaise vaniljatanko. Sekoita kattilaan maizena, sokeri, vesi, limemehu, kuoriraaste sekä vaniljatangon puolikkaista sisältö. Keitä sekoittaen tasaiseksi ja lisää voi. Anna jäähtyä tovi ja lisää sen jälkeen keltuaiset. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistoa reilu 15 minuuttia.

Marenki pintaan: 3 valkuaista ja 2dl sokeria. Vatkaa marenki kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri. Kaada marenki piirakan pintaan ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti