torstai 11. heinäkuuta 2013

Kanttarelli-risottoa...

Käväisin tänään metsässä tarpomassa tovin jos toisenkin, siis kanttarellimetsässä - löytämättä ainuttakaan. No, onneksi löytyi vielä viimevuotisia kuivattuna. Risotto on aivan loistava ruoka makumaailmaltaan, mutta kuvauksellista siitä ei saa, koska sen tulee olla aina vähintäänkin hieman löysähköä.

Kanttarelli-risotto: 1l vettä, 2 kasvisliemikuutiota, 5dl risottoriisiä, 2dl kuivattua kanttarellia tai tuplaten tuoreena, 2dl parmesaaniraastetta, 1/2dl öljyä, 3 sipulia, 1 yksikyntinen valkosipuli, 3dl valkoviiniä, 2,5dl kermaa, 1rkl kuivattua timjamia, 1tl mustapippuria rouheena, suolaa ja vaniljasokeria.

Keitä kasviliemikuutiot litraan vettä, pidä pienellä lämmöllä kiehuvana. Kuullota toisessa kattilassa sipulit öljyssä, lisää riisi ja anna senkin kuullottua hieman. Laita mukaan viini ja anna kiehahtaa. Kasviliemi lisätään lorauksittain niin, että se ehtii aina imeytymään ennen uutta lisäystä. Puolessa välissä kasvisliemen lisäystä heitä mukaan sienet. Kun kasvisliemi on kaikkinensa imeytynyt,  mausta mustapippurilla, timjamilla ja suolalla sekä ripauksella vaniljasokeria. Lisää joukkoon parmesaaniraaste ja kerma. Kääntele vielä tovi kattilassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti