perjantai 12. heinäkuuta 2013

Välimerellistä leipää...

Sitä tuli tänään leipaistua....koskaan ei ole niin lämmin, ettei hellan äärellä viihtyisi :) Hääräilyt keittiössä on mun luxusta, muuten mulla on oikeasti koko lomapäivä kulunut koirien lääniä kuuratessa, niin sisällä kuin ulkonakin.

Välimerellinen leipä: 6dl vettä, 2 pussia kuivahiivaa, n.13dl vehnäjauhoja, 2dl mustia oliiveja silputtuna, 1 makea suippopaprika kuutioituna, 2dl raastettua parmesaania, 1dl öljyä, 5rkl hunajaa, 1dl silputtuna tuoretta basilikaa ja 3tl suolaa.

Liota kuivahiiva reilusti yli kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset, viimeisenä jauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Tee taikinasta kaksi leipää ja anna taas kohota. Paista 200 astetta ja 30 minuuttia.



4 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköistä, että pakko kipaista kauppaan ostamaan aineksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tämä oli kyllä varsin hyvää, tarjosi paljon makuja itse leivässä :)

      Poista
  2. Toiset tekee itse tuollaista herkku ja toiset ne rahtaa kaupasta ;) hih, meillä on vielä omien poikien lisäksi serkkuja kylässä, niin voit kuvitella ruokamäärän, tuntuu ettei kerkiä mitään tehdä kunnolla :) onneksi tänään kalastivat iltapalansa itse ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sinä vaikka mitä ihanaa! Juu, hyvin pystyn kuvittelemaan....riittävän monta suuta nuorisoa = ruokatuotantoa tehtaan tahtiin! Bojot iltapalalle ;)

      Poista