perjantai 9. elokuuta 2013

Ruokaa ja kärpäspaperia

Nämä kaksi asiaa eivät erityisesti puhuttele toisiaan, mutta ovat joka tapauksessa tämän päivän iloja kumpainenkin muun lomassa. Muistot kärpäspaperin käytöstä ulottuvat lapsuuden kotiin ja kesänvietto- paikkaan. Tänään kävin ostamassa niitä. Voi vitsi, kuinka tehokkaita ovatkaan!

Koskenlaskija-perunavuoka: 1kg perunaa, 1sipuli, 1pkt Koskenlaskijan kylmäsavuporo-juustoa, 21/2dl kermaa, suolaa ja viherpippuria. Kuori ja viipaloi perunat. Silppua sipuli. Kaada kattilaan kerma ja Koskenlaskija viipaleina, keitä tasaiseksi. Voitele vuoka ja kokoa kerroksittain - perunaa, sipulia, suolaa ja viherpippuria jauhettuna. Lopuksi päälle Koskenlaskija-kerma. Paista 200 astetta ja noin 55 minuuttia.

Lihakepakot: 700g jauhelihaa, 1prk kermaviiliä, 2 munaa, 1dl korppujauhoja, 1 iso sipuli, 4 valkosipulin kynttä, 1rkl paprikajauhetta, 1rkl jauhelihamaustetta ja 2rkl Worcester kastiketta. Silppua ja paista sipulit. Sekoita kermaviili ja korppujauhot. Lisää joukkoon kaikki ainekset. Muotoile taikinasta passeleita puikuloita ja tökkää sisälle tikku. Paista pinta pannulla voissa ja loppu kypsennys uunissa perunoiden lämmössä 200 astetta ja noin 25 minuuttia.



5 kommenttia:

  1. Pitääkin ottaa kepakoiden ohje heti ylös. Veljeni lapset rakastavat niitä, mutta itseäni kyrpii aina ostaa niitä valmisversioita kaupasta. Ensi kerralla kun tulevat kylään, niin tarjolla on varmasti näitä itse tehtyjä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tikuissa on taikaa! Nämä hoituu simppelisti kotikutoisesti :)

      Poista
  2. Olen tehnyt hiukka samantyylisiä kepakoita, ovat ihania, voisin tulla teille viikoks syömään, olen töitten alotuksesta ihan tööt, ja muksut käy jääkapin ovella kyselemässä mitä syödään, ei mitään kun äiti ihan tööt. Tekivät sitten itse valkosipulileipiä ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä teille! Sama nukkavieruinen olo on mullakin....voisi paeta viidakkoon ;) Pisteet omatoimisuudelle.

      Poista