perjantai 23. elokuuta 2013

Syksyn säilönnät - kurkkusalaatti

Tätä piti jo maistaa vähän niin kuin varkain, tuoreeltaan :) Resepti on ystävän ystävältä ja alunperin Marjatan salaatti. Näin kylmiltäänkin hyvää, joten toivon, että säilyy meillä edes muutaman viikon...jotta saan mahdollisuuden maistaa myös myöhemmin.

11/2kg avomaan kurkkuja, 1/2kg sipulia, 2 paprikaa, 11/2 yksikyntistä valkosipulia, 1/2dl tilliä, 0,25dl suolaa, 6dl sokeria ja 21/2dl väkiviinaetikkaa.

Silppusin kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi, voi tosin raastaa tai viipaloidakin. Keitä kattilassa sokeri, suola ja etikka liemeksi. Sekoita liemi kasvisten joukkoon ja säilö puhtaisiin keitettyihin purkkeihin.





2 kommenttia: