sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tikkulihaa ja bataattimuhennosta

Tämä on kyllä vaivan väärti, ottaa hieman aikaa - joten sopii sunnuntaille. Ateriasta riittää noin kuudelle ja kokonaisuuden hinta noin 10€.

Tikkuliha eli possun niska: reilu kilon mötikkä possun niskaa eli kassleria, 1 yksikyntinen valkosipuli, karkeaa suolaa, mustapippuria, 1/2dl soijakastiketta, 2rkl Worcester- kastiketta sekä vettä. Paista pannulla voissa hyvänvärinen pinta paistille, hiero pintaan suolaa ja mustapippurirouhetta. Kaada uunivuokaan soija ja Worcester, laita mukaan paisti ja päälle kiehuvaa vettä liki paistin pintaan saakka. Paista 150 astetta ja noin 3 tuntia.

Bataattimuhennos: 1iso bataatti, saman verran perunaa, siirappia, suolaa ja reipas 1dl raastettua parmesaania. Kuori bataatti ja perunat. Pilko paloiksi ja keitä kypsäksi. Survo nuijalla niin, että joukkoon jää myös karkeampia paloja. Mausta siirapilla ja suolalla, lisää joukkoon parmesaaniraaste.

Makea leipä: 41/2dl vettä, 1/2dl tummaa siirappia, 11/2pss kuivahiivaa, 3tl suolaa, 50g voita ja 13dl vehnäjauhoja. Lämmitä kattilassa +42 asteiseksi vesi, siirappi ja voi. Kaada kulhoon ja lisää joukkoon kuivahiiva. Mausta suolalla ja lisää jauhot. Anna kohota noin puoli tuntia. Leivo taikinasta kaksi limppua ja anna kohota taas seuraavat puoli tuntia. Paista 200 astetta ja noin 40 minuuttia.

Levite leivälle: 100g vuohenjuustoa, 1rkl hunajaa, 1/2dl tuoretta basilikaa silputtuna. Sekoita tahnaksi.

Lisuke aterialle: kanttarellia, sipulia ja makeaa suippopaprikaa silputtuna. Paista voissa ja mausta suolalla ja pippurilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti