tiistai 6. elokuuta 2013

Pullan tuoksua ja sympatiaa

En tiedä aloittaisinko Zorrosta vaiko pullasta, joka maistuu niillekin - joille pulla ei maistu. Pullaresepti on äitini arkistoista ehkä jostain 1940-1950 luvun tietämiltä alun alkaen. Zorro-herra on sitten hieman tuoreempaa vuosikertaa, mutta varsinainen mamman mussukka. Kaikki meidän koirat ovat yhtä tärkeitä, mutta tämän poitsun kanssa MULLA kulkee aina samaan tahtiin ja se vasta onkin palkitseva tunne <3

Siskonpulla: 5dl maitoa, 2pss kuivahiivaa, 1muna, 2dl sokeria, 1rkl kardemummaa, 1tl suolaa, n.12dl vehnäjauhoja ja 50g sulatettua voita. Lämmitä maito +42 astetta, lisää kuivahiivat ja sen jälkeen kaikki muut. Anna taikinan kohota tuplaten. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahtia. Itse tein tällä kertaa vuoallisen siskonpullaa sekä pullapitkon. Tästä voi toki tehdä tuplasetin siskonpullaakin.

Leivo pieniä pullia, pyöritä ne sulassa voissa ja sen jälkeen sokeri-kaneliseoksessa. Asettele leivinpaperilla vuorattuun vuokaan suhteellisen tiiviisti ja anna kohota. Pitko syntyi samalla käsittelyllä. Paista 180 astetta ja noin 40 minuuttia.


2 kommenttia: