sunnuntai 11. elokuuta 2013

Liekitetty Creme brulee

Tällä kertaa tuli tehtyä jälkkäri vanhaan valurautaiseen pannuun ja asteen verran kevyempänä versiona.

6dl punaista maitoa, 5 munan keltuaista, 3/4dl sokeria, vaniljatanko, ruokosokeria ja liekittämiseen Cointreau. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet maitoon ja lisää myös tangot, kiehauta hitaasti. Vatkaa kulhossa sokeri ja keltuaiset, lisää ohuena norona maito joukkoon koko ajan vatkaten. Poista maidosta vaniljatangot. Kaada paistoastiaan ja paista vesihauteessa 190 astetta ja noin 25-40 minuuttia. Laita jääkaappiin jäähtymään.

Ennen tarjoilua kaada pintaan kerros ruokosokeria, pirskotukset Cointreuata pintaan ja sitten vaan tuikaten tuleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti