maanantai 19. elokuuta 2013

Kinuskinen omena-mango keikaus

Tällä kertaa onnistuin tekemään omenasta jotain, mikä maistuu miehellekin! Hän kun ei tykkää perinteisistä omenapiirakoista, jossa ompuista tulee kuivia paistettaessa.

Taikina: 100g voita, 3dl vehnäjauhoja, reilut 1/2dl sokeria, 2tl vaniljasokeria, 1/2tl suolaa ja 3rkl kylmää vettä. Sekoita kuiva-aineet, nypi joukkoon pehmentynyt voi ja lisää vesi. Vaivaa taikinaksi ja laita jääkaappiin oleentumaan.

Täyte: 3 pientä omppua ja mango kuutioituina. Kuullota nopeasti kuutiot kattilassa, mausta ripauksella kanelia ja vaniljasokeria.

Kinuski: 100g voita, reipas 1dl sokeria ja 3/4 dl ruokosokeria. Keitä koko ajan sekoittaen tasaiseksi.

Kaada kinuski leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan, ripottele kinuskin päälle omppu-mangokuutiot ja laita päällimmäiseksi kaulittu taikina. Käännä taikinan reunoja hieman vuoan sisään. Paista 200 astetta ja noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa tarjolle kera jätskin tai vaniljavaahdon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti