lauantai 17. elokuuta 2013

Herukkaiset suklaaBEBET ja juustokeksit

Eilen illalla tuli taas niin nautittua syksyisestä tunnelmasta, kuulun niihin, joiden mielestä kynttilöitä ei ole koskaan liikaa. Illan ratoksi katsoimme vanhimman tyttären kanssa leffan 21 tapaa pilata avioliitto. Olihan hauska leffa - nauratti! Meitä kumpaakaan kun ei ihan helposti naurateta :)

Herukkaiset suklaaBEBET 18-20 kpl

Leivostaikina: 200g voita, 11/2dl sokeria, 1rkl vaniljasokeria, 1 muna ja 41/2dl vehnäjauhoja. Sekoita kuiva-aineet ja muna. Nypi joukkoon pehmennyt voi. Levitä taikina ohuesti leivosvuokiin ja paista 175 astetta ja noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vasta sen jälkeen vuokasista.

Täyte: 2rkl sokeria, 3tl perunajauhoja, 1rkl vaniljasokeria, 2 keltuaista, 1dl kermaa, 100g voita ja noin 3rkl herukkahyytelöä. Sekoita kattilassa sokerit, perunajauhot, keltuaiset ja kerma. Kuumenna sekoittaen kunnes seos saostuu, älä anna kiehua! Vispaa kiisseli kylmäksi, lisää vatkaten joukkoon vaahdotettuna voi ja herukkahyytelö. Jaa täyte leivospohjiin. Kuorruta sulatetulla ja jäähtyneellä suklaalla.






Juustokeksit:2dl kaurahiutaleita, 2dl vehnäjauhoja, 1/2tl leivinjauhetta, 1tl suolaa, 1rkl basilikaa, 2dl raastettua juustoa, 80g voita ja 1dl maitoa. Sekoita kuiva-aineet keskenään, nypi joukkoon voi, lisää juusto ja maito. Anna tekeytyä jääkaapissa noin puoli tuntia. Kauli taikina pellille ja leikkaa levy paloiksi. Paista 225 astetta ja noin 13-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti