maanantai 5. elokuuta 2013

Ranskalaisen croissantin turmellus

Tätä mieltä olisi jokainen mamma viinilehdossa, mutta hyviä ja maistuvia näistä tuli.

Croissant: 3dl maitoa, 11/2pss kuivahiivaa, 1dl sokeria, 1rkl suolaa, 8dl vehnäjauhoja, 300g voita, 1 yksikyntinen valkosipuli, 11/2rkl paprikajauhetta, 1 muna ja 1/2dl raastettua parmesaania.
Lämmitä maito +42, kaada kulhoon ja lisää kuivahiiva. Kaada joukkoon sokeri, suola ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi ja anna kohota tuplaten. Nosta tällä välin voi lämpenemään, lisää joukkoon murskattu valkosipuli ja paprikajauhe.

Kauli taikinasta suorakaide, levitä pintaan voi ja taittele taikina kolminkerroin. Toista kauliminen suorakaiteeksi ja taittele taas kerran. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään noin 30 minuuttia.
Tämän jälkeen puolita taikina kahtia ja kauli taas kerran kumpainenkin suorakaiteeksi, noin 0,5cm vahvuisiksi levyiksi. Jaa levyt kolmioiksi (18kpl), kääri rullalle leveämmästä päästä alkaen ja asettele pellille. Anna kohota taas noin 30 minsaa, voitele munalla ja ripottele pintaan parmesaaniraastetta. Paista 190 astetta ja noin vartti.

Croissant-tahna täytteeksi: 1/2dl fetaa, 1/2dl raastettua parmesaania, 1/2dl mustia oliiveja silputtuna, 1/2dl makeaa suippopaprikaa kuutioituna, 1/2dl ranskankermaa, suolaa, mustapippuria, sokeria. Sekoita tasaiseksi.




4 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen kuuloinen ohje! Täytyykin pistää ohje mieleen, josko tulisi joskus kokeiltua.

    Ihana blogi sinulla muutenkin!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on sellainen hippasen verran nopeampi versio, mutta makua näistä löytyy :)

      Poista
  2. Ei saa olla liian vaatimaton ;) komian näköisiä ja taatusti herkullisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sarppu! Näinhän kaiken sortin kokeilujen kanssa menee....toisinaan kuin riittäisi hyvä niin primaa pukkaa ja toisinaan ei sitten mitään sinne päinkään :D

      Poista