sunnuntai 25. elokuuta 2013

Teeleivät - hyvää, helppoa ja nopeaa

Teeleivän perusresepti on todella hyvä pohja erilaisille maustevariaatioille. Nämä syntyy nopeasti - tuoretta ja lämmintä leipästä on tarjolla jo 25minuutin kuluttua. Tänään näitä kaipaili iltapalaksi pari matsissa nälkiintynyttä miestä, joten ei muuta kuin hösseliksi.

Perustaikinan joukkoon voi lisätä juustoja, yrttejä, pestoa, aurinkokuivattuja tomaattikuutioita, valkosipulia ja vaikka mitä. Tänään tein yhden setin perustaikinalla ja toisen parmesaanilla kera basilikan.

9dl vehnäjauhoja, 4tl leivinjauhetta, 1tl suolaa, 1tl sokeria, 120g voita ja 4dl maitoa. Sekoita kuiva-aineet ja nypi joukkoon voi. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Ja tosiaan maustaa voi vaikka millä. Jaa taikina kahtia, levitä leivinpaperin päälle kerros jauhoa ja muotoile taikinasta ympyrä. Tee taikinan pintaan poikkiviillot ja paista 225astetta ja 15minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti