sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Rapeat vohveli-kulhot, vanhanajan vaniljajäätelö ja sunnuntai!

Vietimme aamupäivän rannalla....siis tämän vipan lomapäivän tällä erää! Sää on ollut kyllä kohdallaan kuluneen viikon aikana, namit sille :) NO, sitten tämä toinen nami. Tiedättekö tunteen joka johtaa yhdestä toiseen? Tänään kävi niin, kokkailujen osalta.....ja nämä marengit on taas kaiken muun sivutuote.

Rapeat vohvelikulhot: 3dl sokeria, 125g voita, 2munaa, 21/2dl vettä, 3dl vehnäjauhoja, 2tl vaniljasokeria ja ripaus kanelia. Sulata voi, sekoita kuiva-aineet ja lopuksi vatkaa kaikki. Anna oleentua tovin. Paista vohvelipannulla voidellen voilla molemmat paistopinnat. Paistopinnan värin ollessa hyvä, nosta pienen kulhon päälle jäähtymään.

Vaniljajäätelö: 4dl punaista maitoa, 2/3 osaa vaniljatangosta, 4 keltuaista, 11/2dl sokeria ja 5dl kermaa. Kaada kattilaan maito, halkaise vaniljatanko ja kaavi sisältö maidon joukkoon sekä lopuksi myös tangot. Keitä lämpimäksi ja anna jäähtyä. Sekoita keltuaiset ja sokeri, lisää maidon joukkoon. Lämmitä sekoittaen, kunnes saostuu. Jäähdytä viileäksi ennen kuin lisäät vatkatun kerman. Sitten vaan koko keksintö pakkaseen, sekoita jäähtymisen aikana pari kertaa.

Kaneliset marengit: 4 valkuaista, 3dl sokeria, 11/2tl etikkaa, 2rkl vaniljasokeria, 1/2tl kanelia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon kuiva-aineet ja etikka sekä lopuksi vihreää elintarvikeväriä. Pursota pellille ja paista 100 asteessa 2 tuntia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti