torstai 18. heinäkuuta 2013

Tournedos Serranolla kera kanttarellien ja naurislanttien...

Ensinnäkin suosittelen lämmöllä kokeilemaan naurista tähän aikaan vuodesta lisäkkeenä, maku on paljon lempeämpi kuin sitten syksyn tullen.

Päivän ateria koostui naudan sisäfileestä kera Serranon = espanjalainen suolattu ja ilmakuivattu kinkku. Lisukkeena naurislantteja sekä kanttarellihöystettä.

Tämä kattaus on oikeasti helppo vaikka sen syntyä en parilla sanalla saa aikaiseksi.

Leikkaa naatit = nauriin vihreä varsi pois, pese ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen, lähes kypsiksi. Kypsyminen vie hieman enemmän aikaa kuin perunalla. Kaada keitinvesi pois ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa sentin vahvuisiksi lanteiksi, pyöritä öljyssä ja paista uunissa hieman väriä pintaan 250 astetta. Mausta suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja hunajalla.

Tournedos serranolla: naudan sisäfilettä, Serranon kinkkua, suolaa ja mustapippuria. Leikkaa noin 4cm vahvuisia paloja sisäfileestä, taita siivu Serranon kinkkua kahtia ja kierrä sisäfileen ympärille, kiinnitä tikulla. Paista hyvä pinta kuumalla pannulla puolin ja toisin, mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita uuniin 200 astetta ja noin 8 minuuttia ja sen jälkeen folion alle vetäytymään.

Kanttarellihöyste: Tuoreita kanttarelleja, sipulia viipaloituna ja suolaa. Paista voissa pannulla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti