Tätä syntyi tänään - isännän makumuisto kuukausien mittaisilta Jenkkireissuilta....varsin namia :)
Resepti riittää kahteen suureen sipuliin eli tarvitaan 2kpl jättisuuria sipuleita. Leikkaa hattu pois varren päästä. Siivuta sipulit 8-16 osaan niin, että kanta pysyy ehjänä.
Jauhoseos frittiä varten: 5dl vehnäjauhoja, 1tl cayannea, 2rkl paprikajauhetta, 1/2tl timjamia, 1/2tl oreganoa, 1/2tl jauhettua kuminaa, 1/2tl mustapippuria ja suolaa.
Muna-maito: 2 munaa ja 21/2dl punaista maitoa.
Liota sipuli muna-maidossa, sen jälkeen jauhoseoksessa, taas muna-maidossa ja vielä kerran jauhoseoksessa.
Paista noin 3:ssa litrassa öljyä, jonka lämpö 175 astetta ja paistoaika vajaat 2 minuuttia.
Dippi: 4rkl majoneesia, 4rkl ranskankermaa, 2tl ketsuppia, 1tl Worcester-kastiketta, 2rkl raastettua tuoretta piparjuurta, 1/2tl paprikajauhetta, ripaus cayannea, mustapippuria ja suolaa.
Näitä söimme hunaja-Hickory maustettujen Ribsien kanssa. Valele possun kylkipalat Hickorylla, paista ekat 30minuuttia 250astetta, lisää vuoan pohjalle kiehuvaa vettä, pudota lämpö 130 astetta ja paistoaikaa 2tuntia.
Tämä oli suber hyvää!!
VastaaPoistaTätä pitää kokeilla!
VastaaPoistaMietin vain, että kuinkahan tuo friteeraaminen onnistuu gluteenittomana :-/..