Mulla jäi muutama nauris lanttien jäljiltä, joten oli hyvä syy leipoa leipää.....makeaa ja todella maistuvaa.
Naurisleipä: 500g naurista, 2dl vettä, vajaa 1/2dl tummaa siirappia, 3tl suolaa, 3rkl oliiviöljyä, 11/2 pussia kuivahiivaa ja noin 10dl vehnäjauhoja.
Soseuta kypsät nauriit sauvasekoittimella ja kaada sose kattilaan. Lisää joukkoon vesi, siirappi, suola ja öljy. Lämmitä reilusti yli kädenlämpöiseksi(kuivahiiva tarvii sen 42astetta). Kaada keitos isoon kulhoon ja lisää kuivahiiva. Anna tekeytyä hetken ja lisää jauhot. Anna kohota tuplaksi. Taikinasta tulee kolme leipää, leivo siis leivät, pistele haarukalla ja anna kohota. Valele vesi+siirappi+öljyseoksella ja paista 200 astetta ja noin 25minuuttia.
Tämä olikin kiva idis :)
VastaaPoistaKiva! Mukavan makoisia leipiä....
Poista