keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Vuohenjuusto resepti...

Kävin eilen tosiaan siellä kuttutilalla hakemassa tuoretta vuohenmaitoa juuston valmistusta varten. Monet tilat myyvät ns.tinkimaitoa aivan yksityisasiakkaillekin, joten kannattaa käväistä. Tuoreen maidon euron litrahintakaan ei päätä huimaa. Tilan emäntä antoi kaupantekijäiseksi vielä vinkkejä maustamiseen ja niitähän tuli sitten testattua.

Jos haluaa tehdä juuston pelkästä vuohenmaidosta, niin noin litran juustoon tarvitsee noin 10litraa maitoa. No, mullahan ei mukana ollut niin suurta astiaa, joten resepti oli toteutettava toisin. Seuraavalla kerralla olen jo sitten viisaampi, koska jogurtin ja viilinkin valmistusta vuohenmaidosta olisi mukava kokeilla.

Vuohenjuusto resepti: 2l tuoretta vuohenmaitoa, 4dl piimää, 3munaa, suolaa, valkosipulia ja viherpippuria.

Sekoita piimä ja munat keskenään. Lämmitä vuohenmaito kattilassa 75 asteiseksi. Lisää mukaan piimä-munaseos ja lämmitä seos kiehumispisteeseen. Anna juustotua lämpimässä paikassa noin tunnin ajan. Sinä aikana juustomassa erottuu herasta. Nosta reikäkauhalla syntynyt juustomassa toiseen astiaan maustettavaksi. Itse laitoin suolaa, 2tl viherpippuria murskattuna sekä 3 valkosipulin kynttä. Kaada tämän jälkeen juustomassa harsokankaalla vuorattuun juustomuottiin ja laita yöksi jääkaappiin valmistumaan.

Kiitokset Soppasirkukselle ideasta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti