torstai 18. heinäkuuta 2013

Kuohkeat mokkapalat....

Kävin eilen ostamassa Citymarketista jalallisen lasitarjottimen (halkaisija 32,2cm) ja 6€:n hintaan. Näille on käyttöä aina ja hinnallakaan ei ollut pilattu. Tämän ostoksen inspiroimana päätin sitten viimeinkin tehdä poikasen lempihyväskää, sitä ainoaa, jota hän toivoo.

Reseptistä tulee yksi pellillinen vaikka tässä on paljon kaikkea.

Kuohkeat mokkapalat: 6 munaa, 6dl sokeria, 8dl vehnäjauhoja, 5tl leivinjauhetta, 1rkl vaniljasokeria,
5rkl kaakaojauhetta, 3dl maitoa ja 150g voita.

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi munat ja sokeri. Lisää kuiva-aineet, maito ja sulatettu voi mukaan. Paista 175 astetta ja noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta.

Kuorrute: 6dl tomusokeria, 75g voita, 3rkl kaakaojauhetta ja noin 6rkl kahvia. Sekoita ja levitä pintaan.

Itse leikkasin pellillisestä kakkuvuokaa apuna käyttäen palan, jotta sain testata tuon tarjottimen ;)


3 kommenttia:

  1. Namskis! Mun on ehkä pakko kokeilla josko tällä ohjeella onnistuisin, en omista siis yhtään jauhopeukaloa ja en ole ikinä onnitunut leipomaan kuokkeita mokkapaloja, niistä tulee aina kengänpohjallisia. Nyt oli niin houkutteleva nimi ja kuva, että jospa vielä kokeilisin. Jos epäonnistun, niin sitten jätän suosiolla leipomisen teille joilla jauhopeukaloa on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mokkapalat on mielestäni aina parhaita vasta seuraavana päivänä, kun ovat saaneet viettää yön huoneenlämmössä. Silloin sen rakenne on kuohkea ja sopivan kostunut.

      Poista
  2. Tuotapa en olekaan koskaan kokeillut. Kiitos vinkistä otetaan heti käyttöön!

    VastaaPoista