Päivän jälkkärinä toimi Creme brulee laventelilla ja "sivutuotteena" syntyi kolme pellillistä vanilja-sitruunamarenkia.
Creme brulee: 2dl kermaa, 6dl punaista maitoa, 2 vanilia tankoa, laventelia ja 9 keltuaista sekä 2dl sokeria. Kuumenna kattilassa kerma, maito, halkaistut vaniliatangot ja laventeli. Koska en löytänyt kuivattua laventelinkukkaa, niin laitoin oksan paloja sekä tuoretta kukkaa sihvilään ja keitoksen joukkoon. Sekoita seos keltuaisten ja sokerin joukkoon. Jaa kippoihin ja sen jälkeen kipot syvään vuokaan. Lisää vuokaan kiehuvaa vettä kippojen puoleen väliin. Kypsennä uunissa 150 astetta ja noin 1 tunti. Laita jääkaappiin jäähtymään ja ennen tarjoilua pintaan ruokokidesokeria ja tohottimella sokeripinta "sileeksi".
Vanilja-sitruunamarengit: 9 munan valkuaista, 7dl sokeria (itsellä 2dl normi kidesokeria ja 5dl hillosokeria), 3rkl vaniliasokeria, puolikkaan limen mehu sekä 11/2rlk viinietikkaa. Väri lorauksella elintarvikeväriä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokerit vatkaten. Lopuksi mukaan limemehu, etikka ja väri. Tästä tulee kolme pellillistä marenkeja. Paistoin ensimmäisen tunnin kiertoilmalla 70 astetta, seuraavan 90 astetta ja lopun 30 minuuttia 100 astetta.
Aah miten ihana roosa väri....slurp
VastaaPoistaNimenomaan, tuo väri on slurps leivonnaisissa :D
Poista