maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kierteiset patongit täytteellä

Sopivaa iltapala-purtavaa, joka syntyy kaiken muun lomassa ohimennen. Taikina alulleen, välissä vähän siivoiluja, siivoilujen lomassa täyte ja loppu onkin sitten nopeasti hoidettu.

Patonkitaikina: 3dl vettä, 50g hiivaa, 1prk kermaviiliä, 1tl suolaa, 6rkl öljyä ja 10dl vehnäjauhoja.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, kermaviili ja öljy sekä jauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Täyte: 100g savuporoa, rasia Creme Bonjour savuporo-tuorejuustoa, 2munaa ja suolaa maun mukaan.
Silppua porosiivut, lisää joukkoon muut ainekset.

Jaa taikina 9 osaan, kauli jokainen suorakaiteeksi, levitä täytettä pintaan ja rullaa. Anna kohota hetken. Voitele munalla ja ripottele pintaan Emmentalia. Paista 250 astetta ja noin 12 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti