maanantai 10. kesäkuuta 2013

Rucola-rosmariini patongit...

Näistä tuli hyviä! Menevät aivan tällaisenaankin, mutta tänään tein näitä erityisesti liha ja kana panineja varten.

Patongit 6kpl: 5dl kädenlämpöistä vettä, 50g hiivaa, 1tl suolaa, 6rkl öljyä ja noin 10dl vehnäjauhoja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy sekä jauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Valmista tällä välin rosmariini-rucolaöljy: 1dl rucolaa, 1/2dl tuoretta rosmariinia ja noin 1dl öljyä. Sekoita sauvasekoittimella tai morttelilla tasaiseksi.

Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli jokainen vuorollaan suorakaiteeksi. Levitä päälle yrttiöljyä ja rullaa kulmasta alkaen kasaan. Anna kohota. Voitele munalla ja ripottele päälle parmesaani-raastetta. Paista  250astetta ja noin 9 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti