keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Pancakes ja varhaisperunat...

Pancake's resepti oli toimiva, vaikka kuva ei anna oikeutta! Meidän miehet on kriittisin sakki erityisesti herkuille...mutta nyt reaktio oli hyvä, joten voin teillekin suositella.

Pancakes: 5dl punaista maitoa, purkki kermaviiliä, 2munaa, 5dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta,  1tl soodaa, 2rkl sokeria, 1rkl vaniliasokeria, 1/2tl suolaa ja 50g sulaa voita. Sekoita maito, kermaviili ja munat. Lisää joukkoon kuiva-aineet keskenään sekoitettuna. Lopuksi mukaan sula voi.

Paistoin valurauta-pannulla, pienellä lämmöllä voissa. Pankakkeleiden lomassa valmistui kinuskikastike ja sen lisäksi kylkiäisenä mansikoita ja kermavaahtoa.

No sitten nuo potut.....kun laittaa esim. perussetin uusia/varhaisperunoita ateriaksi kera sillin jne...kannattaa noita pottuja keittää yli tarpeen, seuraavan päivän ateriaa varten.

Marinadi perunoille: 4rkl valkoviinietikkaa, 4rkl vettä, 1dl öljyä, 1/2tl suolaa, 2rkl sokeria, 2tl seitsemän pippurin sinappia sekä reilu desi silputtua tuoretta tilliä. Purunat pilkottuna joukkoon ja jääkaappiin odottamaan huomista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti