maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kerrosjälkkäri - paahtokiisseliä, mansikkaa, vaniljaa ja keksiä

Yhtäkkiseen makean nälkään piti saada taiottua jotain kaapin antimista. Tämän jälkiruoan pohjana toimii paahtokiisseli, joka sai kaverikseen soseutettuja tuoreita mansikoita, vaniliakreemiä, kauramurusia sekä nokon kermavaahtoa ja koristeena kuivattuja mansikan murusia.

Jälkiruoka 6:lle.
Valmista ensimmäiseksi paahtokiisseli: 1dl sokeria, 1dl kiehuvaa vettä, 6dl maitoa, 4rkl maizenaa, 1 muna ja vaniljasokeria. Sekoita kylmään maitoon Maizena sekä muna. Paahda sokeriin kaunis pinta kuivassa kattilassa, älä anna palaa. Lisää joukkoon kiehuva vesi, sihahtaa melkoisesti, joten älä pelästy. Kaada mukaan maito, anna kiehahtaa ja sekoita kunnes alkaa saostua. Mausta vaniljasokerilla ja kaada annosmaljoihin.

Sokeripinta paahtokiisselille: 1dl sokeria ja 1dl vettä. Tee samoin kuin kiisselinkin kanssa eli sulata sokeri kuivassa kattilassa ja lisää joukkoon kiehuva vesi. Kaada jokaiseen annosmaljaan.

Laita annosmaljat jäähtymään jääkaappiin ainakin tunniksi. Valmista sillä aikaa mansikoista tuoresosetta, vaniliakreemia purkin ohjeistuksen mukaan, kekseistä murusia (itse paistoin kaurakeksejä perusohjeella).

Kokoa annosmaljoihin kiisselin päälle loput ainekset kerroksittan, nokko kermavaahtoa pintaan ja koristuksena kuivattuja mansikka-hippuja.

4 kommenttia:

  1. Voi että näyttää hyvältä! Nyt alkoi tekeään mieli herkkusia :)!

    VastaaPoista
  2. Ihania mansikajuttuja olet loihtinut, nam ja tämäkin kuulostaa tosi herkulliselta :) ihanaa kun on mansikoita ihan koko ajan ja tänä vuonna täällä saaressakin on mansikkakoju koko kesän :) mukavaa kesän jatkoa, nautitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sarppu, sain mansikoita niin edullisesti, joten niitä on nyt sitten ollut tarjolla vähän joka lähtöön! Kiva, että teilläkin on nyt koju saaressa.

      Poista