maanantai 27. toukokuuta 2013

Vuohenjuusto-kohokasta ja maustevoita lihalle...

Vkonlopun grillailut saivat kaverikseen Vuohenjuusto-kohokasta....kyllähän ne kohosi, mutta kuten kiveen kirjoitettu sääntö kuuluu - kohokas ei odota, vaan sitä odotetaan....ei sitten aivan toteutunut. Isäntä hoiteli grilliä tai paremminkin ulkotakkaa toisella kädellä ja puhelua toisella ja homma siis hieman venähti :)

Vuohenjuusto-kohokas: 2rl voita, 2 rkl vehnäjauhoja, 1dl kermaa, 1dl rasvatonta maitoa, 100g tuoretta vuohenjuustoa, 3 keltuaista ja 3 valkuaista.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kiehauta kattilassa voi ja vehnäjauhot, älä kuitenkaan ruskista. Lisää maito ja kerma ja anna kiehua muutama minuutti. Siirrä pois levyltä ja lisää joukkoon vuohenjuusto. Sekoita tasaiseksi massaksi, lisää keltuaiset yksitellen ja lopuksi nostele joukkoon kevyesti valkuaisvaahto.

Voitele annosvuoat huolellisesti ja täytä. Paista uunissa 175 astetta ja noin 25 minuuttia. Tarjoa heti.
Tästä ohjeesta tulee joko 5 tai 6 annosta, riippuen vuokien koosta.
Maustevoi isännän reseptillä, hyvää ja yksinkertaista. Voita, valkosipulia murskattuna ja paprika-maustetta. Sekoita voimakkaasti tasaiseksi tahnaksi.


Alla yksi kattaus koiruuksien barf-ateriasta - ateria kuudelle. 1,2 kg possua, 1,2kg nautaa, 800g rustoista kanaa rouheena, 1 nippu lehtiselleriä, 1 kesäkurpitsa, 3dl puolukoita, 1 yksikyntinen valkosipuli, 6 munankuorta. Kasvikset, marjat ja munankuoret murskattuna. Ateria noin 700g / koira.

Koirien ateriaa ei meillä todellakaan aina tarjottimen kautta valmisteta ;) Nyt oli taas vaan aika tehdä tarkempaa tutkimusta aterian koostumuksesta suhteessa koirien painonkehitykseen.

2 kommenttia:

 1. Intouduin oikein katselemaan enemmänkin näitä teidän koirien kuvia :) ja huomasin tämän postauksen. Teillä siis myös barffataan...? Oletko antanut jo pennusta saakka koirille raakaruokaa?
  Itse aloitin tuon oman koiruuden kanssa barffaamaan vasta sen ollessa 6-vuotias ja väitän että oltais säästytty monelta vaivalta mikäli olisin aloittanut jo aiemmin. Jimin ongelma on siis ollut se, että se kasvoi liian nopeasti täyteen mittaansa ja se taas aiheutti kasvuhäiriöitä. Joka taas on myöhemmin aiheuttanut ristisideongelmia jne jne. Olen päättänyt että kun seuraava pentu tulee taloon, niin se toivottavasti olisi jo kasvattajan luona barffannut ja jos ei, niin siirtyy ainakin meillä samantien raakaruokaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on täydestä barffauksesta tullut lipsuttua viime aikoina.....mutta mitä tulee pentuhin, niin edellinen pentue ruokittiin puoli-barffilla, jotta masut tottuvat sekä että ja näin perheille jäi parempi pelivara valita se heille toimivin vaihtoehto. Samoin ajattelen itsekin, että barffia parempaa ateriaa ei ole. Ja pennunkin barffaus tosiaan ok, kun vaan osaa tarjota kaiken tarvittavan. Liian nopean kasvun rajoittaminen on tuttu juttu bullienkin kohdalla, koska kasvuhäiriöistä seuraa juurikin tuollainen loputon kierre vaivoista toiseen :( Toinen mistä meillä aina puhutaan pennunostajille on liikunta nuoren kasvavan koiran kanssa - sen tulisi lähelle vuoden ikää olla mahdollisuuksien mukaan koiran "omaehtoista" rasitusta luonnollisella alustalla.

   Poista