keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kelewele - keittobanaani-ranskikset

Näitä tuli tehtyä eilen ensimmäistä kertaa ja itseasiassa ensimmäistä kertaa tein ylipäätään keittobanaanista jotain.

Resepti kuudelle: 6 keittobanaania
Mausteseokseen: 125g tuoretta inkivääriä, puolikas sipuli, 2 1/2 rkl chilimausteseosta, 1tl maustepippureita, 1tl kokonaisia neilikoita, 1/2 tl suolaa ja paistamiseen noin 3dl rypsiöljyä.

Tee ensin mausteseos, kuori inkivääri ja sipuli, laita kaikki mausteseoksen ainekset kulhoon ja aja sauvasekoittimella tahnaksi.

Halkaise keittobanaanit kuorineen pituussuunnassa kahtia ja sen jälkeen vinoviipaleiksi, lopuksi irrota kuoret. Pyöritä banaanit mausteseoksessa. Paista noin 180 asteisessa öljyssä rapeiksi ja kauniin värisiksi. Valuta hetki talouspaperin päällä ennen tarjoilua.

Ohje on alunperin Maku-lehdestä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti