Viime aikoina on tullut hyödynnettyä pakastimen antimia ja samalla tehtyä tilaa tämän vuoden tulevalle sadolle.
Ruistaikina: 200g voita, 1dl sokeria, 4dl ruisjauhoja, 1tl leivinjauhetta. Vatkaa voi ja sokeri, lisää leivinjauhe ruisjauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi muruseokseksi. Laita jääkaappiin lepäämään täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte: noin 3dl puolukoita, 2 rkl ruisjauhoja, 1dl sokeria, 1rkl vaniljasokeria, ripaus kanelia, 2 munaa ja 1prk kermaviiliä. Sekoita täyte.
Juolukka-pinta:2-3 dl juolukoita, noin 11/2dl vettä, sokeria, 2 liivatetta. Keitä juolukoita vedessä, kunnes mehu alkaa irtoamaan ja marjat pehmenemään. Siivilöi keitos ja kiehauta uudelleen kattilassa, lisää sokeria maun mukaan. Liota liivatteet kylmään veteen ja lisää juolukka-keitokseen.
Taikina vuokaan ja täyte päälle. Paista 200 astetta ja 30 minuuttia. Anna hetken jäähtyä ja laita juolukkakeitos pintaan ja sitten koko keksintö jääkaappiin, niin että pinta valmistuu.
huono resepti..!
VastaaPoista