Loimulohen loppu tuli hyödynnettyä tällä reseptillä, joka riittää ateriaksi kuudelle nälkäiselle. Maistui hyvin kaikille, jopa yhdelle epäileväiselle pastan ja lohen yhteensopivuudesta :)
Kermainen loimulohi-pasta: 500g penne-pastoja, noin 700g loimulohta, 1 iso sipuli, 5dl kermaa, 1 prk ranskankermaa, puolikas pala parmesaanista, noin 2 dl tuoretta ruohosipulia, 1 sitruuna (kuori+mehu), suolaa, mustapippuria, öljyä ja voita.
Keitä pasta pussin ohjeen mukaan.
Kuullota silputtu sipuli öljyssä ja voissa, lisää joukkoon lohi. Lisää kermat, raastettu sitruunan kuori ja mehu. Anna keittyä hetken kokoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kypsät pastat kastikkeeseen, lämpimällä levyllä käännellen. Sekoita joukkoon 2dl raastettua parmesaania ja saman verran ruohosipuli-silppua. Tee loppupalasta parmesaani-lastuja juustohöylällä ja ripottele pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti