keskiviikko 28. tammikuuta 2015

KIRPPIS-vinkit keittiöön ja vuokapullaa pähkinäsuklaalla

Mun tulee leivottua pullaa varsin harvoin, leipää sen sijaan melko useasti. Siinä kohtaa kun "vaivaudun" pullataikinan pariin, niin siitä on löydyttävä jotain syntisen hyvää.....sellaista, jota varsi ei edes sietäisi joka viikko :)

Vuokapullissa, tehdään ne nyt miten vaan, parasta on ehdottomasti se, että tuoretta pintaa on paljon....siis sitä, joka ei ole paiston myötä ruskistunut.




Vuokapulla pähkinäsuklaalla (vuoka halkaisijaltaan noin 25cm)

Taikina:

21/2 dl maitoa
1pss kuivahiivaa
1dl sokeria
1 muna
1tl suolaa
2tl vaniljasokeria
100g voita
71/2dl vehnäjauhoja

Täyte:

1/2 prk Nutellaa
25g voita (sulatettuna)
sokeria

Sulata voi. Lämmitä maito näppituntumalla +42 astetta ja kaada se taikinakulhoon. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sekoita vispilällä. Sekoita / vaivaa taikinan joukkoon kaikki muut taikinan ainekset ja anna kohota noin 45 minuuttia.

Jaa taikina kahtia ja kauli suorakaiteiksi. Levitä pintaan Nutellaa. Rullaa taikinalevyt ja leikkaa ne yhteensä 16 osaan. Pyöritä jokainen pala sulassa voissa ja sen päälle vielä sokerissa. Asettele palat vuokaan ja anna kohota vielä hetki. Paista 200 astetta ja noin 30 minuuttia.








KIRPPIS-vinkit keittiöön

1. Vanhat valurauta-pannut. Aivan ehdottomia hyviin pihveihin ja toimivat kaikilla liesillä (myös induktio) sekä uunissa.

2. Vanhat alumiinivuoat. Ne, jotka ovat palvelleet jo pari sukupolvea ja joista löytyy ihana ajanpatina. Toimivat edelleen hyvin ja ovat kauniita kattauksessakin.

3. Teräsastiat ja -tarjottimet. 


Nämä kaikki tuotteet ovat sellaisia, joita löytää useimmiten hintahaitarilla 0,50€-2€ /kpl. Joten, kun osuu kohdalle, niin kannattaa ostaa :)



4 kommenttia:

  1. Me saatiin just joululahjaksi sellainen valurautapannu, joka soveltuu keraamiselle liedelle. Ai vitsi mitä paistinperunoita ollaan saatu aikaiseksi!! ☺ Ei kyllä paljoa muita pannuja enää olla käytetty. Meilläkin on noita ikivanhoja valurautaasioita vaikka kuinka paljon, mutta ollaan niitä käytetty vaan puuhellalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi valurautaiset on siis niin hyviä paisto-ominaisuuksiltaan! Toiset eivät niistä tykkää siitä syystä, että paistamiseen tarvitaan hieman enemmän öljyä/voita, mutta tässä kohtaa itse arvostan makua enemmän kuin keveyttä :)

      Poista
  2. Namskis, mitä herkkupullaa! Täytyy sanoa, että on toooosi pitkä aika siitä kun pullaa olen viimeksi leiponut. Nyt nappaan tämän sinun ohjeen ja ilahdutan perhettä viikonloppuna :)
    Aivan mainiot kirppisvinkit, mulla perintönä saadut valurautapata ja -pannu, joista en luovu mistään hinnasta ja noita vuokia olen muutaman kirppikseltä ostanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensiksikin tervetuloa Tuitiina :) Ei meilläkään usein pullaa leivota, mutta sitten kun sitä teen, niin hyvin kyllä katoavat ;) Valurautaiset on kyllä aarteita!

      Poista