sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Paellaa ja keväinen kerroskiisseli


Eilen tuli pitkästä aikaa tehtyä paellaa ja koska paella on suht kevyttä, niin palan painikkeeksi maistui jälkiruokakin. Meillähän varsinaisia jälkkäreitä tehdään melko harvoin.

Tämä vuodenaika on sellainen, että vaikka pihalla on täys talvi, niin kevät alkaa hiipiä mieleen. Mun sisäinen kevät käynnistyy oikeastaan aina siitä, kun tulppaaneja alkaa olemaan enemmän myynnissä. Kylläpä niitä on taas joka kauppareissulta kotiin kulkeutunutkin.



Paella syntyi tällä kertaa hyvin pitkälti Valion reseptillä hieman jotain muuttaen. Muutokset olen kirjannut reseptiin.


PAELLA 4lle

400  g ohuita hunajamarinoituja broilerinfileitä 

loraus öljyä
2 paprikaa
ripaus mustapippuria
2  dl raakaa, pitkäjyväistä riisiä 
1/4  tl kurkumaa 
1/2  tl paprikajauhetta 
2sipulia 
2 valkosipulin kynttä 
6  dl vettä 
1appelsiini puristettuna mehuksi
1kanaliemikuutio
1   tomaatti
1  prk  (150 g)Creme Fraichea
1  pussi  (200 g)herneitä 
180  g katkaravun pyrstöjä
1  prksavustettuja simpukoita
ripaus suolaa
TARJOILUUN

persiljaa 
1 - 2 sitruunaa ja/tai limettiä



Leikkaa broilerifileet 5 - 7 osaan. Mittaa laakeaan, tilavaan paistokasariin tai paellapannulle 2 rkl öljyä. Paista siinä broilerisuikaleet kypsiksi. Lisää suikaloidut paprikat. Mausta mustapippurilla. Ota seos pois pannulta. (Puhdista tarvittaessa pannu.)

Kuullota pannulla lopussa rasvassa riisi, kurkuma, paprikajauhe, lohkotut sipulit ja ohueksi leikatut valkosipulin kynnet. Lisää vesi, mehu, liemikuutio ja kuutioitu tomaatti. Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 30 min kunnes neste on lähes imeytynyt ja riisi kypsää.

Lisää broileri-paprikaseos. Lisää crème fraîche, herneet, sulatetut valutetut katkaravut ja simpukat. Kuumenna. Sekoita mahdollisimman vähän.

Koristele persiljalla ja limelohkoilla.






APPELSIINI-VANILJA kerroskiisseli

Vaniljakiisseli

4dl maitoa
1 muna
1rkl perunajauhoa
1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset kattilassa. Keitä ja sekoita tiuhaan tahtiin, kunnes alkaa saostumaan. Kaada kiisseli annosmaljoihin ja laita kylmään.

Appelsiinikiisseli

3 appelsiinia puristettuna mehuksi
reipas 1rkl perunajauhoa
2rkl sokeria

Sekoita ainekset kattilassa ja keitä taas koko ajan hämmentäen, kunnes saostuu. Kaada appelsiinikiisseli annosmaljoihin vaniljakiisselin päälle. Laita annosmaljat takaisin jääkaapppiin. Tarjoa kylmänä kermavaahdon kanssa.







Mulla on tälle päivää valmistumassa elämäni ensimmäinen routa/jääpaisti. Saas nähdä, mitä siitä tulee :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti