maanantai 23. syyskuuta 2013

SUKLAAkakku kahdella MOUSSElla

Tässä kakussa on sopivassa suhteessa makeutta ja raikkautta. Rakennekin mukava, koska suklaakääretorttu-pohja ei peitä kokonaan kerrosta vaan reunoille jätetään tilaa myös mousselle.

Suklaakääretorttu-pohja: 4 munaa, 11/2dl ruokosokeria, 2tl vaniljasokeria, 1dl vehnäjauhoja, 1/2dl perunajauhoja, 2tl leivinjauhoja ja 3rkl kaakaojauhetta. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, sekoita kuiva-aineet ja lisää joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 astetta ja noin 6 minuuttia. Anna jäähtyä.

Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi. Leikkaa kääretorttupohjasta kaksi ympyrää, jotka ovat halkaisijaltaan muutaman sentin pienempiä kuin vuoka.

Suklaatäyte: 2dl kermaa, 3munaa, 1/2dl sokeria, 2tl vaniljasokeria, 170g taloussuklaata ja 3 liivatetta. Vaahdota kerma vaahdoksi (ota vaahdota 1/3 osa talteen mansikkatäytettä varten), vaahdota valkuiaiset kovaksi vaahdoksi - muista puhtaat ja kuivat välineet! Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota keltuaiset ja sokerit, lisää joukkoon sula suklaa, liivatteet pktin ohjeen mukaan sekä valkuaisvaahto.

Aseta irtopohjavuokaan ensimmäinen kääretorttupohja ja täytä suklaamoussella reunoille jäävä tyhjä tila ja kaada loput torttupohjan päälle. Laita odottamaan siksi aikaa kylmään kun valmistat mansikkatäytteen.

Mansikkatäyte: Talteen otettu kermavaahto, 1prk ranskankermaa, 1dl rahkaa, 3dl mansikoita soseutettuna, sokeria maun mukaan sekä 3 liivatetta. Sekoita täytteen aineet keskenään, makeuta sokerilla ja lisää liivate.

Aseta toinen torttupohjista vuokaan ja kaada mansikkatäyte päälle niin, että reunatkin täyttyvät. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, kuorruta suklaalla ja tarjoa.


4 kommenttia: