keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Valkosipuli-kurkut ja syksyn tunnelma

Maailma on pullollaan turvallisuus-ohjeita, kuten varmista hyvä ilmanvaihto keittäessäsi etikkaa. No, en sitä sitten noudattanut, koska se on osa syksyn tuoksuja säilöntäpuuhissa. Tämä päivä on tarjonnut syksyä parhaimmillaan - säilöntää, tulta ja tunnelmaa.

Valkosipuli-kurkut: 1kg avomaankurkkuja, nippu tilliä, valkosipulia, piparjuurta, 6dl vettä, 21/2dl etikkaa, 2dl sokeria, reipas 1/2rkl suolaa, 7 neilikkaa ja saman verran kokonaisia viherpippureita. Viipaloi kurkut, asettele puhtaaseen purkkiin (11/2l) limittäin kera tillin, valkosipuli viipaleiden ja piparjuuri siivujen (käytä maltillisesti). Keitä vesi, sokeri ja mausteet kiehuvaksi. Lisää etikka ja kiehauta uudelleen. Kaada liemi purkkiin ja säilö kylmässä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti