Pari päivää on porskutettu nakkikeitolla. En edes muista, milloin sitä olen viimeksi tehnyt, mutta hyvin on kattilallinen uponnut. Keittojen maustamisessa loraus herkkukurkku-lientä ja Worcesteria on aina paikallaan.
Pavlova: 5 munan valkuaista, 3dl sokeria, 1rkl vaniljasokeria, 11/2tl etikkaa ja 3tl maizenaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokerit vähin erin vatkaten sekä etikka ja maizena siivilöiden. Levitä puolet valkuaisvaahdosta öljytylle leivinpaperille uunipellin päälle - halkaisijaltaan 25cm ympyrään. Pursota loppu vaahto ruusukkeiksi ympärille. Paista 110 astetta ja noin 11/2 tuntia. Anna jäähtyä ennen täytteitä.
Täyte Pavlovan pintaan: 2dl kermaa, 1prk mansikkarahkaa, sokeria, vaniljasokeria. Vaahdota kerma, lisää rahka ja makeuta maun mukaan. Asettele täyte marenkipohjan päälle ja lisää vielä persikkalohkoja ja loraus suklaakastiketta.
En ole koskaan tehnyt, saatika maistanut Pavlovaa. Tämä asia pitää kyllä korjata pikimmiten! :)
VastaaPoistaSuosittelen! Tämä on helppoa makeaa, jota voi varioida loputtomiin :)
PoistaAivan ihana pavlova, siis aivan mielettömän ihania herkkuja täällä, voisinko tulla teille vaikkapa viikoksi?
VastaaPoistaLaatuaika ruoasta ja viinistä nauttivien naisten kanssa ei kuulosta ollenkaan hassummalta :)
Poista