tiistai 10. syyskuuta 2013

Ihanan höttöinen Pavlova

Pari päivää on porskutettu nakkikeitolla. En edes muista, milloin sitä olen viimeksi tehnyt, mutta hyvin on kattilallinen uponnut. Keittojen maustamisessa loraus herkkukurkku-lientä ja Worcesteria on aina paikallaan.

Pavlova: 5 munan valkuaista, 3dl sokeria, 1rkl vaniljasokeria, 11/2tl etikkaa ja 3tl maizenaa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokerit vähin erin vatkaten sekä etikka ja maizena siivilöiden. Levitä puolet valkuaisvaahdosta öljytylle leivinpaperille uunipellin päälle - halkaisijaltaan 25cm ympyrään. Pursota loppu vaahto ruusukkeiksi ympärille. Paista 110 astetta ja noin 11/2 tuntia. Anna jäähtyä ennen täytteitä.

Täyte Pavlovan pintaan: 2dl kermaa, 1prk mansikkarahkaa, sokeria, vaniljasokeria. Vaahdota kerma, lisää rahka ja makeuta maun mukaan. Asettele täyte marenkipohjan päälle ja lisää vielä persikkalohkoja ja loraus suklaakastiketta.


4 kommenttia:

  1. En ole koskaan tehnyt, saatika maistanut Pavlovaa. Tämä asia pitää kyllä korjata pikimmiten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Tämä on helppoa makeaa, jota voi varioida loputtomiin :)

      Poista
  2. Aivan ihana pavlova, siis aivan mielettömän ihania herkkuja täällä, voisinko tulla teille vaikkapa viikoksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laatuaika ruoasta ja viinistä nauttivien naisten kanssa ei kuulosta ollenkaan hassummalta :)

      Poista