perjantai 13. syyskuuta 2013

Sitruunapiirakkaa ja marenkia

Perheen miehet tilasivat lisää makeaa, joten sain taas hyvän syyn leipoa. Mun oma kroppa ei ole koskaan huudellut makean perään, toki näitä tekeleitä aina suupalan verran maistan, jotta tiedän mitä syntyy :)

Piirakan pohja: 125g voita, 1dl sokeria, 1 muna, 2rkl vaniljasiirappia ( tai 2tl vaniljasokeria), 21/2dl vehnäjauhoja, 2tl leivinjauhetta. Vatkaa voi ja sokeri, lisää muna sekä kuiva-aineet. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 200 astetta ja noin 15 minuuttia.

Täyte: Laita kattilaan 3dl vettä, 1dl sokeria, 3 munan keltuaista, loraus vaniljasiirappia tai -sokeria, 3rkl perunajauhoja, 1 sitruunan mehu sekä raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi ja keitä sen verran, että saostuu. Anna jäähtyä.

Marenkivaahto pintaan: 3 valkuaista ja 1dl sokeria. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen.

Kaada piirakkapohjan päälle sitruunatäyte sekä valkuaisvaahto, jatka paistamista 200 asteessa vielä noin 6 minuuttia tai sen verran, että tulee nätti väri pintaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti