perjantai 20. syyskuuta 2013

TEXMEXiä toisella tapaa ja IHANA perjantai

Perjantai - päivistä paras! Syksy kaipaa niin sisäistä kuin ulkoistakin lämpöä, joten oli aika taikoa sitä. Mun ensi kosketus texmexiin löytyy yli 20:n vuoden takaa, hui :) No, silloin siis sisareni tuliaisena maailmanmatkoilta. Isäntä onkin sitten viettänyt tovin jos toisenkin erilaisten habanero-kattausten äärellä. Mukavan lämmittävää ruokaa syksyyn.

Texmex-piirakka: 10kpl tortilloja, 800g jauhelihaa, 2 sipulia silputtuna, 3kynttä valkosipulia, 2 tomaattia, 1prk Kidney-papuja, 600g cheddarjuustoa, 1pss Hot taco spice mix, öljyä ja korianteria. Paista jauhelihat, lisää joukkoon sipulit, kuutioidut tomaatit, pavut ja pussi mausteseosta. Anna hautua kypsäksi.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja sitten vaan lättyjä sekä jauhelihaseosta vuoronperään niin, että cheddaria tulee joka toiseen kerrokseen. Päällimmäiseksi jää jauhelihaseos.  Säästä yksi lettu ja kourallinen juustoa viimeistelyyn. Paista uunissa 190 astetta ja 30 minuuttia, lisää pintaan viimeinen lätty ja juusto. Jatka paistoa vielä noin 8 minuuttia. Tarjoa kera salsan, ranskankerman, korianterin ja kasvissilpun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti