maanantai 30. syyskuuta 2013

tuNNELmaa ja tuoKSUa

Maanantaihin taikaa yksinkertaisin keinoin - lämpöä ja valoa pimeyteen sekä pari simppeliä leipäreseptiä. Näillä eväillä lähdettiin uuteen viikkoon.

Ruisleipä ilman juurta: 5dl vettä + 42 astetta, 8dl ruisjauhoja, 1/2pss kuivahiivaa, 1/2rkl suolaa ja 2tl sokeria. Lisää hiiva veteen ja sekoita joukkoon kuiva-aineet. Anna kohota tunti, leivo runsaassa jauhossa kaksi reikäleipää ja paista 230 noin 50 minuuttia. Inspis tähän Inspikseltä.

Vuokaleipä ilman hiivaa: 4dl vehnäjauhoja, 1dl ruisjauhoja, 1rkl leivinjauhetta, 1-2tl suolaa, loraus siirappia, öljyä  ja 3dl vettä. Sekoita kuiva-aineet, lisää joukkoon kaikki muu. Älä vaivaa liikaa. Kaada taikina vuokaan, onnistuu ilmankin. Paista 225 astetta ja noin 20 minuuttia.

3 kommenttia:

 1. Mun on kans jo kauan pitänyt testata ruisleipää, ilman juurta ja juuren kanssa, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Pistin nyt nämä molempien leipien ohjeet ylös, josko nyt tulisi testatuksi! :)

  Ja oi kuinka ihania koirakuvia taas jälleen kerran! <3
  Ihan parhaat ovat nuo kaverukset!! :) Toinen on tyytyväinen kun yksi jässikkä istuu päällä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurettomasta tuli yllättävän hyvää, toki juurella saa happamuutta mukaan aivan toisella tapaa. Meitin koiruudet ovat melkoinen "pöllö-lauma" kaikkine konhotuksineen :)

   Poista
  2. Leivät paloivat ihan korpuiksi, kiitos!

   Poista