Ruisleipä ilman juurta: 5dl vettä + 42 astetta, 8dl ruisjauhoja, 1/2pss kuivahiivaa, 1/2rkl suolaa ja 2tl sokeria. Lisää hiiva veteen ja sekoita joukkoon kuiva-aineet. Anna kohota tunti, leivo runsaassa jauhossa kaksi reikäleipää ja paista 230 noin 50 minuuttia. Inspis tähän Inspikseltä.
Vuokaleipä ilman hiivaa: 4dl vehnäjauhoja, 1dl ruisjauhoja, 1rkl leivinjauhetta, 1-2tl suolaa, loraus siirappia, öljyä ja 3dl vettä. Sekoita kuiva-aineet, lisää joukkoon kaikki muu. Älä vaivaa liikaa. Kaada taikina vuokaan, onnistuu ilmankin. Paista 225 astetta ja noin 20 minuuttia.
Mun on kans jo kauan pitänyt testata ruisleipää, ilman juurta ja juuren kanssa, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Pistin nyt nämä molempien leipien ohjeet ylös, josko nyt tulisi testatuksi! :)
VastaaPoistaJa oi kuinka ihania koirakuvia taas jälleen kerran! <3
Ihan parhaat ovat nuo kaverukset!! :) Toinen on tyytyväinen kun yksi jässikkä istuu päällä! <3
Juurettomasta tuli yllättävän hyvää, toki juurella saa happamuutta mukaan aivan toisella tapaa. Meitin koiruudet ovat melkoinen "pöllö-lauma" kaikkine konhotuksineen :)
PoistaLeivät paloivat ihan korpuiksi, kiitos!
Poista