Ruisleipä ilman juurta: 5dl vettä + 42 astetta, 8dl ruisjauhoja, 1/2pss kuivahiivaa, 1/2rkl suolaa ja 2tl sokeria. Lisää hiiva veteen ja sekoita joukkoon kuiva-aineet. Anna kohota tunti, leivo runsaassa jauhossa kaksi reikäleipää ja paista 230 noin 50 minuuttia. Inspis tähän Inspikseltä.
Vuokaleipä ilman hiivaa: 4dl vehnäjauhoja, 1dl ruisjauhoja, 1rkl leivinjauhetta, 1-2tl suolaa, loraus siirappia, öljyä ja 3dl vettä. Sekoita kuiva-aineet, lisää joukkoon kaikki muu. Älä vaivaa liikaa. Kaada taikina vuokaan, onnistuu ilmankin. Paista 225 astetta ja noin 20 minuuttia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5efByHlFckphsZZDo5v9GwLdMjirEFMlcCoLcZ9BQWHO4eaLTa0ZzaA7TQSpUlhTz_EACgekta3J5LBtljmmV6LvQ1heg53ugupbYrkzEzh0TFZ7SQiv10FMHRaNvMzhnqPdIAOtaoJg/s640/blogger-image--424127350.jpg)
Mun on kans jo kauan pitänyt testata ruisleipää, ilman juurta ja juuren kanssa, mutta enpä ole saanut aikaiseksi. Pistin nyt nämä molempien leipien ohjeet ylös, josko nyt tulisi testatuksi! :)
VastaaPoistaJa oi kuinka ihania koirakuvia taas jälleen kerran! <3
Ihan parhaat ovat nuo kaverukset!! :) Toinen on tyytyväinen kun yksi jässikkä istuu päällä! <3
Juurettomasta tuli yllättävän hyvää, toki juurella saa happamuutta mukaan aivan toisella tapaa. Meitin koiruudet ovat melkoinen "pöllö-lauma" kaikkine konhotuksineen :)
PoistaLeivät paloivat ihan korpuiksi, kiitos!
Poista