sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ranskalainen tomaattikeitto...

Tämä lämmin keitto sopii oikein hyvin ulkoilun jälkeiseen talvipäivään.

1 iso sipuli, 2rkl öljyä, 500g paseerattua tomaattia, 7dl vettä, 4 viipaletta paahtoleipää tai vastaavaa,
1 kasvisliemikuutio, reilu 1tl sokeria, 1tl kuivattua timjamia tai vastaavasti tuoretta 1rkl, 1/2 tl mustapippuria, 1/2 tl suolaa, 100g maustamatonta tuorejuustoa ja pinnalle persiljaa sekä ranskankermaa.

Viipaloi sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää kaikki muut ainekset paitsi tuorejuusto, persilja ja ranskankerma. Keitä hiljalleen 15 min. Lisää tuorejuusto ja kuumenna. Koristele persiljalla ja ranskankermalla.




2 kommenttia:

  1. Nam, nyt on täälläkin joku keittokausi, kai se on tätä talvea sitten, oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, mulla on muuten vallan vaihteleva kausi - mitä tulee ruokaan eli vaihe, kun tuntuu, että samoja ruokia olen taas pyörittänyt liikaa....ja kaikki alkaa maistumaan samalta. Joten sun postauksia odotellessa :)

    VastaaPoista