Pääsiäisen vietto on alkanut! Kauppareissulla näin kauniisti letitetyt valkosipulit ja samassa muistin, että mullahan on resepti lähes 20 vuoden takaa! Reseptin etsimiseen kului hieman aikaa, mutta löytyihän se - punaisesta kirjasesta - olen aikoinani ottanut tekstiTV:ltä reseptejä talteen :)
Hunaja kynnet:
6 kokonaista valkosipulia, 2 dl smetanaa, 3rkl hunajaa, 3/4 dl sitruunamehua, vajaa 1tl rouhittua mustapippuria ja saman verran suolaa.
Kasta kokonaiset sipulit kiehuvaan veteen, kuori kynnet. Sekoita kaikki ainekset kynsiä myöden kattilassa ja anna kiehua noin 3-4 minuuttia. Purkita puhtaaseen astiaan. Hunajakynnet säilyvät muutaman viikon. Sopii liharuokien lisäkkeeksi ja maku on lempeän maukas.
Valkosipuli on niiiin hyvää, juuri laitoin uuniin paahtumaan ja lisään perunamuusiin :) oikein aurinkoista ja mukavaa pääsiäistä sinulle.
VastaaPoistaNiin on! Perunamuusiin en ole kokeillutkaan, täytyypä testata joku kerta. Leppoisan mukavia pääsiäispyhiä teillekin!
Poista