sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Niskalenkki...

Mulla on ollut tällä viikolla ruoanlaiton teemana nyhjäise tyhjästä tai alle vitosen kilohintaan. Mistään emme ole joutuneet tinkimään, mutta tällä sabluunalla täytyy varata vain aikaa hieman enemmän.

Tänään syntyi ateria possun niskasta ja reseptillä: Possun niska, 120g merisuolaa, 1 sipuli, 1 yksikyntinen valkosipuli, rosmariinin oksa, maustepippuria.

Hiero lihan pinta suolalla, anna tekeytyä pari tuntia. Poista ylimääräinen suola ja kuivaa liha.
Laita pataan kera lohkotun sipulin, valkosipulin sekä maustepippureiden noin 10 kpl ja oksa rosmariinia.

Uuni 100 astetta ja aikaa 6-8 tuntiin kannen alla hautuen.

Kapriskastike: 1dl kapriksia silputtuna, 4 dl ranskankermaa, pari rkl hunajaa, ripaus suolaa ja sitruunamehua. Kaikki sekoitetaan keskenään ja annetaan hetken tekytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Nämä tuli syötyä kera purunamuusin.





2 kommenttia: