sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ihana sunnuntai...

Aurinko on paistanut täydeltä terältä ja lämpöä on ollut ilmassa, kevät <3. Mä niin nautin tästäkin vuodenajasta, niin kuin kaikista muistakin. Keväässä parasta on herääminen...

Tänään tarjolla oli viimeinkin kieltä kera piparjuuri-majoneesin, rucolan ja kapriksien. Lähtökohtaisesti paljon vahvoja makuja, jotka kuitenkin rimmasivat hyvin yhteen.

Kolme päivää tuli valmisteltua tätä ateriaa, mutta kannatti. Naudan kieli, niin pehmeää ja suussa sulavaa...no, sieltähän se on lähtöisin.

Kielen päivä 1: Laita kieli kulholliseen kylmää vettä ja ruokalusikalliseen merisuolaa. Toista tämä vaihe pariin kertaan vuorokauden aikana.

Kielen päivä 2: 1 purjo, 1 sipuli, 1 porkkana, 1rkl valkopippureita ja suolaa sekä maustenippu sidottuna - persiljaa, rosmariinia, laakerinlehtiä 5kpl. Laita kieli kiehumaan hiljalleen edellämainittujen aineksien kanssa, vettä tulee olla kattilassa niin paljon, että kieli peittyy. Kypsymisika noin 2,5-3 tuntia. Tämän jälkeen kuori kieli, viilto keskelle ja sen jälkeen kaikki kuorittava irtoaa helposti. Laita tiivistymään jääkaappiin yön yli.

Kielen päivä 3: Leikkaa kielestä sentin siivuja, leivitä ohuesti vehnäjauhossa ja paista öljyssä+voissa.

Piparjuuri-majoneesi: Kaikkien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä! 2 munan keltuaista, 1rkl sinappia, suolaa, pippuria. Sekoita nämä keskenään. Tämän jälkeen lisää 2dl öljyä, ohuena nauhana, kokoajan vispaten. Lisää lopuksi 2 rkl raastettua piparjuurta sekä 1rkl valkoviini-etikkaa. Laita kylmään hetkeksi, että maut tasoittuvat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti