lauantai 23. maaliskuuta 2013

Hyvien hetkien päivä...

Kävimme tyttären kanssa tänään Fidassa, sieltä löytyi yhtä ja toista, todella pienellä rahalla...olen niin tyytyväinen piipahduksesta :)

Otin heti käyttöön parit hankinnoista, kumpainenkin vanhoja alumiinivuokia, hintaan 2 euroa! Mä olen niin hurahtanut noihin alumiinivuokiin...

Rosmariini-valkosipuli-kermaperunat: 12 perunaa, 5 kynttä valkosipulia, 2rkl silputtua tuoretta rosmariinia, suolaa, mustapippuria ja kermaa noin 3,5dl. Uuni 175 astetta ja paistoaika noin 1h 30 min. Hieman ennen paistoajan loputtua laitoin vielä juustoraasteesta pintaan.

Possun kyljet: Pintaan suolaa ja päälle Hickory-kastike, saa marinoitua yön yli. Ennen kun laitat vuoan uuniin, lisää pohjalle vettä. Ensimmäinen tunti 200 astetta ja sen jälkeen pudota lämpö 150 astetta ja anna kypsyä vielä pari tuntia. Paistoajan loppupuolella voi laittaa folion päälle, ettei lihat kuivu liikaa.

Lisäksi tänään on ollut "kielikylpyä", siis osa 2,lemmun kieli on keitetty. Siihen tarvittiin mm. nippu bouquet garnieta, suomalaisittain siis nippu yrttejä.
2 kommenttia:

  1. Nam mitä herkkuja, nuo perunat ovat takuulla hyviä, voisi kokeilla, eilen tein myös kermaperunoita, tosin meillä tehdään kerralla parista kolmesta kilosta ja tuntuu, että ne vaan katoavat johonkin :) mukavaa palmusunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa sunnuntai-iltaa teillekin! Perunat maistuivat kyllä hyvin jokaiselle...

      Poista